art attack !

assalamualaikum..:47:

hehe..err.. xtau daa nak tulis sal ape.. hmm..

ha ! dapat pon idea ! nak cerita or dalam bahasa yang mudah nak wat demonstrasi (macam xsesuai ayat uh) macam mana nak wat no 11 ! hihihi.. :98:

senang jea nak wat .. mula2 kene ada idea dulu apa yang nak dibuat .. bentuk apa and what for.. haha..

firstly, kene ade bahan-bahan die dulu..

1.gabus
2. pisau (pastikan tajam ! huhu)
3. tisu yang banyak
4. gam yang baru dibeli ! hihihi
5. set warna air

lepas daa ader everything seperti yang tertakluk di atas uh,boleh laa memulakan kerja..

pastikan segala nset n nfon dimatikan o disilentkan bagi mengelak gangguan2 halus yang boleh melambatkan kerja.. haha.. (letak jea nset dalam bilik) :face15:

mula2 design bentuk yang diingini uh atas gabus uh.. i pilih untuk wat bentuk no 11 and a pair of mahkota.. yeah ! hihi.. macam maharajalawak punyer crown ! hihi

so,daa siap design, boleh laa potong2.. unfortunately, time tengah khusyuk and fokus yang terlebih menyebabkan jari terpotong sekali.. huhuhu.. (dramatik sangat guna ayat 'terpotong sekali') hahha.. sikit jea kowt..lepas da siap potong,sapukan gam pada hasil kerja tadi n lekatkan dengan tisu.. buat sampai semua tempat dilekatkan dengan tisu bagi melancarkan proses mewarna nanti.. hihihi.. so,hasilnya adalah seperti rajah di bawah ini .


cantik tak ? huhuhu.. penat tau buat benda nie ! hihihi

tapi seronok ! :face46:

lepas daa siap wat macam kat atas uh.. kene pilih warna yang sesuai..
mula2,i warna yang paling senang dulu,iaitu crown uh.. so jadi laa mcm yg kat bawah nie

pas2,bila daa siap macam nie.. macam xlawa pulak. coz juz ada satu warna jea.. mungkin bagi kanak2 bawah umur,itu da memadai.. tpi kalu bagi orang yang 'banyak mulut' (bak kate someone over there ) nie,perlukan warna yang striking ! macam warna merah ! yeahh ! one of my fav color.. hihihi

so,hasilnya macam ni laa..

comelkan ! hihi.. cuma yang belah kanan uh,comot sikit..hihihi..

bila daa siap yang uh, masa yang ditunggu2 untuk kaler no 11 ! hihihi

mula2 uh konfius jugak nak warnakan camana.. samada hitam as a border or putih.. tapi ttibe2 muncul idea polka dots ! hihihi.. double comel ! :95:

so,jadilaa die macam nie

hahahha.. senang dan mudah ! cuma mengambil mase sahaja untuk tunggu gam kering before warna & lepas warna.. hihi

*ade yang tanya,impossible laa no 11 uh juz untuk menyatakan sokongan pada terengganu.. haha.. so,i jawab untuk u, alya .. hihi.. yeah ! mmg ada 2 maksud pada no 11 uh.. hahha.. yg pertama,memang untuk team terengganu n yg kedua uh.. errr.. hahaha.. untuk sesapa yang pakai jersi no 11 .. hahha..

adakah anda seorang daripada pemilik jersi no 11 ? jika ya, bertuah laa anda mempunyai fan seperti saya ! hahha..


adakah anda ada dalam pic di atas ? n adakah no 11 ada dalam pic itu ? haha.. cari laa kalau dapat.. *mmg xde pun no 11 pada mana2 baju player2 bola uh.. hahaha

-sekian-



Tak Kan Suka Je Kot ? Komenla Sekali