CFS IIUM Part 2 :)


Assalamualaikum ..

So harini sambungan untuk cerita yang semalam .. Hari hari terakhir aQ di cfs .. Alahai sedih sero .. Adat lah tu .. Hari nie kita berjumpa , esok lusa belum tentu lagi kita dapat bersua .. Maka, Hargailah saat saat yang bersisa nie dengan keriangan (n_n) .. Kat bawah ni nanti ade laa beberapa keping gambar kelas sewaktu BBQ  sebelum Exam .. huhu ..


 Ha ! tuh dia Hero hero kelas kami .. Err, hero lah sangat ! haha .. Actually ade lagi yang tertinggal sebab tak dapat join atas sebab sebab tertentu .. 


Puas mencari gambar girls saje tapi tak jumpe jumpe .. So, ni lah dia gambar Heroin heroin yang Comel dalam kelas kami ni .. hahaa !!!  


Kesian kan kitorang ? Hahaha .. Biasa lah tuh ,  nak berjimat laa kata kan .. Tapi best jugak macam nie sebab tak payah nak formal formal sangat .. Makanan memang gila Sedap terutamanya BBQ tuh .. aish sape laa eik yang bakar bakar tuh ? 


Ha ! ni lah tukang membakar nya ! Abaikan yang tengah diri tuh .. hahha .. Yang diri diri tuh lah antara yang menjayakan majlis nih .. Thanks to them <3 .. haha .. aQ buat apa ? Selain menjadi tukang makan, aQ juga main bakar bakar tau ! haha .. Bukti ? Jap nak cari ..


Hah ! tu diaaaa ! Hahaha .. Tolong jugak au ni .. :) ..


Ha ! gambar yang kat atas ni lah antara muka muka yang bertanggungjawab untuk majlis ni .. hihihi .. Comey comey belako .. :) .. 

Antara juadah juadah yang disediakan adalah :-


Walaupun tak banyak mana , tapi ni pun dah cukup .. Tujuan kami berkumpul ni bukanlah untuk makan sedap tapi untuk mengukuhkan hubungan antara kami sekelas .. hihihi .. So, kat bawah nie gambar gambar sepintas lalu laa ea sepanjang program malam tuh ..




So, setakat ni je lah ye dulu .. Ha ! sebelum terlupa :-


Kepada Si baju Hijau , Happy Birthday laa yea yang ke 19 ! haha .. Tahap adik adik rupanye budak ni .. Semoga dipermudahkan segala urusan di dunia & di akhirat serta dipanjangkan umur n diharap lepas ni berfikir matang laa ea .. Jangan nak perasan sangat la ea lepas ni Ustaz Luqman Hakeem ( kate nya da bgelar ustaz , kate nye laa kan !)  HAHA .. Hadiah ? klik kat LINK ..

Ok , Sekian :)


Tak Kan Suka Je Kot ? Komenla Sekali

CFS IIUM :)

Assalamualaikum 

Lama giler tak post ! alahai .. siyes rindu nak taip taip .. So, untuk kali nie cuma nak bercerita or dalam erti kata lain , nak mengimbau kembali kisah-kisah hidup sepanjang berada di CFS IIUM (skema nye ayat aQ ! ) .. haha .. Banyak benda yang aQ dapat dan belajar dari sini .. Belajar macam mana hidup jauh dari keluarga and rakan-rakan .. Bayangkan selama 17 tahun tak pernah berpisah dengan keluarga .. Pergh ! cabaran cabaran .. Homesick ? Alhamdulillah , tak de lah sangat .. hihihi ..

Bila da mula daftar , dapat kunci bilik . Yang paling mengujakan bila dapat tingkat 7 dari 9 tingkat dan yang paling penting menghadap padang ! WOW ! Pemandangan ? Tak yah cerita lah .. memang SUPERB ! haha .. Petang petang kalau tengah buat homework or layan game ,  mesti jeling jeling kat padang .. Kenape ? Sebab biasanya 'abe abe' main bola ! hahah ! Macam CATALYST gitu kalau tengah stadi .. haha (ain da melebih da ni ) ! 

Roommate ? Asalnya ada 4 orang dalam satu bilik .. Kemudian berkurangan sebab ada yang tukar kos dan sebagainya .. Maka tinggal lah berdua untuk Sem 1 & Sem 3 .. Dalam satu bilik tinggal berdua ? haha ! Besar gila ruang ! katil seorang dapat dua ! Locker apatah lagi .. Siapa teman aQ tu ? Dialah segala galanya bagi aQ sepanjang aQ menetap di bumi cfs tu , Nurul Nabihah


Ok .. Gambar yang kat atas nie sewaktu ta'aruf week .. Ni lah roomate asal aQ .. hihi .. Dari kiri tuh Nur ,  Alya , Biha n Ain .. Asalnya , keempat empat tuh ambil kos yang sama iaitu Engineering .. Then , Nur ambil keputusan untuk tukar kos kepada Allied Health Science and duk sekali dengan budak budak yang sama kos bagi menyenangkan proses pembelajaran .. (Sedih tau !) Tapi tak pe asalkan kita minat .. Kalau kita buat sesuatu yang kita tak minat , nanti bagi masalah pada hari yang mendatang .. hihi .. 

Classmate ? YEAH ! sangat 'ohsem' ! .. kenapa ? Sebab kat sini lah jumpa rakan rakan yang senegeri .. Erm , Kelate ? .. hehe .. Ingat lagi , bila sesi berkenalan dan ada yang bertanya asal dari mana ,  sangat pening nak menjawab .. So, biasanya biha lah yang akan tolong jawabkan or sediakan skema jawapan untuk menjawab soalan soalan macam ni .. Katanya , " Ain , kalau orang tanya awak asal mana , tolong laa jangan jawab panjang panjang .. Awak kata je awak duk Johor .. Senang .. " .. ahaha .. Ok fine , aQ ikut apa yang dia nak sangatkan tuh .. Then , bila aQ berborak dengan rakan rakan , tak terkeluar sebutir pun loghat Johor   ! .. Di kelilingi dengan orang kelate , so , kecek laa kelate ,, hehe .. Ada yang kepelikan and bertanya , " ain ,  awak pandai cakap loghat Kelantan ? Awak kan orang Johor .. " .. Pertanyaan tu dah menjadi satu kebiasaan kalau aQ da mula buka mulut nak bercakap .. haha .. 

Majoriti dalam kelas dipegang oleh orang kelantan .. So, sangat meriah !  hihi .. Siapa mereka ? Nah , kat bawah ni ha ..



Sangat jelas disitu golongan mana yang menguasai kelas ! haha .. Lelaki sangat pendiam .. Bagus bagus .. hehe .. Antara ramai ramai tu ,  ada seorang yang paling rapat dengan aQ selain dari Biha .. Siapa ? Atiqah !
Yeah ! Dia original orang kelantan .. haha .. Sangat sangat mengambil berat akan berat badannya .. ! :) .. 


Ha ! ni lah dia . ! hihi .. Rakan dan juga seorang sahabat yg Hebat ! hihi :) .. 

Bila dah masuk sem akhir , roommate dan juga bilik sudah berubah .. Kenapa ? Kami menerima dua orang roommate yang baru ! and bilik yang baru ! Kalau mula mula dulu tingkat 7, tapi sekarang da tingkat 4 .. haha .. Semakin menurun ! Tapi mujur ada lif . Untuk mengurangkan kesesakan lif , turun naik tangga lah jawabnya !



Ha ! yang kat atas ni pulak roommate aQ bagi sem akhir ! hihi .. sangat meriah ! .. Yang pakai tudung kaler pink tu namanya sangat BEST ! namanya Diyana Azryna .. Orang Taiping .. hihi .. sangat seronok bila dengar dia cakap loghat sana .. Yang pakai tudung kaler Biru tu pulak namanya Azween .. Sangat sempoi and Ulat Buku yang amat sangat ! hahaha .. dan dia jugak adalah klasmate aQ untuk sem 1 dan sem 3 .. tapi untuk sem akhir ,  kami tak sama kelas da .. :( .. Yang pakai tudung hitam tu tak perlu diperkenalkan lagi laa ea , itu Biha .. Orang Selangor ..

So, rasanya setakat ni lah dulu ea .. Penat dah menaip .. hihihi .. Menunggu saat untuk ke Gombak .. Insya ALLAH .. 

Gombak Aku Datang !!! (n_n)v




Tak Kan Suka Je Kot ? Komenla Sekali

holiday !

- assalamualaikum -

oh yeah ! dah dekat setahun da tak main tetaip kat sini .. dah bersawang , berkulat , dan segala macam berlagi lah .! haha .. actually ,  masa tak berapa nak lapang sangat (ermm .. tak lah sangat ! ) sebab sibuk sikit dengan stadi , main-main guli , hide and seek dan segala macam lagi lah .. 


so, merujuk tajuk di atas , (ceh ! macam nak wat surat rasmi daa .. hihihi ) kiranya inilah masa yang sesuai untuk bersama keluarga .. dekat sebulan da bercuti kat rumah nie , akhirnya dapat jugak keluar berkelah bersama-sama keluarga dan ditambah dengan keluarga yang lain .. eh ! sape keluarga yang lain tuh ? ha ! kejap lagi kita kecek-kecek deh ! hihihi

malam tu kitorang wat BBQ , tapi lupa nak ambik gambar reramai sambil pegang ayam tuh .. huhuhu .. sedih sangat ! (=,='')  .. keesokan paginya , kami wat trip pegi picnic tepi pantai .. hihihi .. ha ! kat bawah ni ade le beberapa keping gambar  .. 

aisya & abid


btw , ain tak da dalam ni .. sobs3

gosip-gosip kaa ? hihihi

main tanam-tanam .. kesian si kecik tuh .. huhuhu 

haa ! so , tu je laa gambar yang dapat di upload .. actually , banyak lagi .. tapi kesuntukan masa untuk meng-upload .. hihihi .. sikit-sikit je laa.. 

yang kat bawah ni pulak gambar masa dah tamat berkelah tu .. main bakar-bakar pulak untuk hidangan makan tengahari ..

udang ketak + ikan pari


ha ! ni lah tukang masak nya ! hahha .. nie baju pasukan namenye .. hihi

after selesai makan-makan .. 

ha ! gambar yang terakhir inilah keluarga lain yang dimaksudkan tu .. hihihi .. dan tak lupa juga kak sara & keluarga .. hihihihi .. So, setakat ini saja lah dahulu daripada saya .. 

-SEKIAN-



Tak Kan Suka Je Kot ? Komenla Sekali