CFS IIUM :)

Assalamualaikum 

Lama giler tak post ! alahai .. siyes rindu nak taip taip .. So, untuk kali nie cuma nak bercerita or dalam erti kata lain , nak mengimbau kembali kisah-kisah hidup sepanjang berada di CFS IIUM (skema nye ayat aQ ! ) .. haha .. Banyak benda yang aQ dapat dan belajar dari sini .. Belajar macam mana hidup jauh dari keluarga and rakan-rakan .. Bayangkan selama 17 tahun tak pernah berpisah dengan keluarga .. Pergh ! cabaran cabaran .. Homesick ? Alhamdulillah , tak de lah sangat .. hihihi ..

Bila da mula daftar , dapat kunci bilik . Yang paling mengujakan bila dapat tingkat 7 dari 9 tingkat dan yang paling penting menghadap padang ! WOW ! Pemandangan ? Tak yah cerita lah .. memang SUPERB ! haha .. Petang petang kalau tengah buat homework or layan game ,  mesti jeling jeling kat padang .. Kenape ? Sebab biasanya 'abe abe' main bola ! hahah ! Macam CATALYST gitu kalau tengah stadi .. haha (ain da melebih da ni ) ! 

Roommate ? Asalnya ada 4 orang dalam satu bilik .. Kemudian berkurangan sebab ada yang tukar kos dan sebagainya .. Maka tinggal lah berdua untuk Sem 1 & Sem 3 .. Dalam satu bilik tinggal berdua ? haha ! Besar gila ruang ! katil seorang dapat dua ! Locker apatah lagi .. Siapa teman aQ tu ? Dialah segala galanya bagi aQ sepanjang aQ menetap di bumi cfs tu , Nurul Nabihah


Ok .. Gambar yang kat atas nie sewaktu ta'aruf week .. Ni lah roomate asal aQ .. hihi .. Dari kiri tuh Nur ,  Alya , Biha n Ain .. Asalnya , keempat empat tuh ambil kos yang sama iaitu Engineering .. Then , Nur ambil keputusan untuk tukar kos kepada Allied Health Science and duk sekali dengan budak budak yang sama kos bagi menyenangkan proses pembelajaran .. (Sedih tau !) Tapi tak pe asalkan kita minat .. Kalau kita buat sesuatu yang kita tak minat , nanti bagi masalah pada hari yang mendatang .. hihi .. 

Classmate ? YEAH ! sangat 'ohsem' ! .. kenapa ? Sebab kat sini lah jumpa rakan rakan yang senegeri .. Erm , Kelate ? .. hehe .. Ingat lagi , bila sesi berkenalan dan ada yang bertanya asal dari mana ,  sangat pening nak menjawab .. So, biasanya biha lah yang akan tolong jawabkan or sediakan skema jawapan untuk menjawab soalan soalan macam ni .. Katanya , " Ain , kalau orang tanya awak asal mana , tolong laa jangan jawab panjang panjang .. Awak kata je awak duk Johor .. Senang .. " .. ahaha .. Ok fine , aQ ikut apa yang dia nak sangatkan tuh .. Then , bila aQ berborak dengan rakan rakan , tak terkeluar sebutir pun loghat Johor   ! .. Di kelilingi dengan orang kelate , so , kecek laa kelate ,, hehe .. Ada yang kepelikan and bertanya , " ain ,  awak pandai cakap loghat Kelantan ? Awak kan orang Johor .. " .. Pertanyaan tu dah menjadi satu kebiasaan kalau aQ da mula buka mulut nak bercakap .. haha .. 

Majoriti dalam kelas dipegang oleh orang kelantan .. So, sangat meriah !  hihi .. Siapa mereka ? Nah , kat bawah ni ha ..



Sangat jelas disitu golongan mana yang menguasai kelas ! haha .. Lelaki sangat pendiam .. Bagus bagus .. hehe .. Antara ramai ramai tu ,  ada seorang yang paling rapat dengan aQ selain dari Biha .. Siapa ? Atiqah !
Yeah ! Dia original orang kelantan .. haha .. Sangat sangat mengambil berat akan berat badannya .. ! :) .. 


Ha ! ni lah dia . ! hihi .. Rakan dan juga seorang sahabat yg Hebat ! hihi :) .. 

Bila dah masuk sem akhir , roommate dan juga bilik sudah berubah .. Kenapa ? Kami menerima dua orang roommate yang baru ! and bilik yang baru ! Kalau mula mula dulu tingkat 7, tapi sekarang da tingkat 4 .. haha .. Semakin menurun ! Tapi mujur ada lif . Untuk mengurangkan kesesakan lif , turun naik tangga lah jawabnya !



Ha ! yang kat atas ni pulak roommate aQ bagi sem akhir ! hihi .. sangat meriah ! .. Yang pakai tudung kaler pink tu namanya sangat BEST ! namanya Diyana Azryna .. Orang Taiping .. hihi .. sangat seronok bila dengar dia cakap loghat sana .. Yang pakai tudung kaler Biru tu pulak namanya Azween .. Sangat sempoi and Ulat Buku yang amat sangat ! hahaha .. dan dia jugak adalah klasmate aQ untuk sem 1 dan sem 3 .. tapi untuk sem akhir ,  kami tak sama kelas da .. :( .. Yang pakai tudung hitam tu tak perlu diperkenalkan lagi laa ea , itu Biha .. Orang Selangor ..

So, rasanya setakat ni lah dulu ea .. Penat dah menaip .. hihihi .. Menunggu saat untuk ke Gombak .. Insya ALLAH .. 

Gombak Aku Datang !!! (n_n)v




Tak Kan Suka Je Kot ? Komenla Sekali

No comments:

Post a Comment